François Johan

Hij begon met jiu-jitsu in 1994 bij Fuji-Yama Geraardsbergen onder leiding van Sensei Johnny De Ryck (op dat moment 5de dan). Na een jaar trainen en het behalen van zijn 5de Kyu (gele band) moest hij voor persoonlijke redenen reeds stoppen met jiu-jitsu.
De interesse en de passie voor deze krijgskunst werd echter nooit bekoeld en toen zijn oudste zoon op een dag kwam vragen om samen te gaan sporten, was de keuze dan ook snel gemaakt. Sinds september 2009 voelden zijn voeten weer de tatami en kon er weer gestart worden aan het pad van de krijger. Gedreven door het enthousiasme en de inzet van zijn zoon begon hij meer en meer te helpen bij de opwarming en begeleiding van de jeugd.
In 2014, na het volgen van een cursus aan de Vlaamse Trainersschool (erkend door Bloso), behaalde hij als tweede van de club het Attest: Aspirant-Initiator Jiu-Jitsu.
Momenteel traint Johan voor zijn 2de Kyu en is in de club vooral actief bij de opwarming van de jeugd op woensdag en als media beheerder binnen onze vereniging.